2012. október 31., szerda

Blogajánló

Elindult a tanév, lassult a tempó. Bár nincs sok órám, rendesen elhalmoznak olvasnivalóval, a hétvégék pedig szerencsére könnyen megtelnek programmal. Nincs mindennap blogbejegyzés, mivel nincs minden nap fontos esemény. Aki mégis olvasna, annak most ajánlok néhány blogot. 

Hagy legyen az első a reklám helye! Amikor éppen nem az itteni teendőimet intézam, akkor Baross Gábor teleppel foglalkozom. Ez most a kutatási témám, amiből TDK-zni is fogok. Ennek kapcsán vezetek egy blogot, ami BarosssBlog névre hallgat (sőt, facebook oldala is van).

Aztán haladjunk mondjuk keletről nyugatra! A legkeletebbi blog a Mennyei Átjáró. A blogot egy szaktársam vezeti, aki Tiencsin városában tölt hat hónapot, velem párhuzamosan. Néha elég abszurd történetekről számol be, de az Osztrák-magyar zónáról írt rész is emlékezetes. 

Nem kell nagyot ugranunk, ha jövünk Kelet felé. A következő állomás ugyanis Mongólia, ahol Dóri múltja az időt a fővárosban, Ulánbátorban. Nemrég az [origo]-ra is kikerült videó a Lenin-szobor ledöntéséről - bár erről nem írt Dóri, de ő is ott volt. (További szocialista emlékművek itt.) Aki Mongóliába készül, olvassa el, aki nem, az is

Most pedig ugrunk egy nagyot, és megérkezünk Franciaországba, ahol Julcsi tölti mindennapjait, és me gis örökíti őket a blogjában. A távolkeleti blogokhoz képest egész más témákról ír, teljesen személyes hangnemben. Ami meginkább megragadott, az ez a kép, amit az ő blogjáról nyúltam: 


Végül pedig térjünk vissza Budapestre! Jó ötletnek tartom, és pár dolgot át is vettem abból, amit az Egy nap a városban blog csinál. Budapestet mutatja be a szerethető oldaláról, és hogy erre mennyire van igény, azt mutatja, hogy több, mint 22.000 ember követi őket facebookon

Ha valaki még tud valami jó blogról, akkor ne habozzon megosztani! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése